miercuri, 10 februarie 2010

E OK asa?



E totul ok? e Ok sa recuperezi sambata din cauza unui cacat de ninsoare( care tine prea mult) ? Dar e ok sa stai acasa? Da:)). Observ din ce in ce mai mult ca, in Romania se pune accent pe ceea ce nu trebuie, in loc sa fie mai organizata si sa nu mai faca risipa de bani pe orice protocoale care oricum sunt de scurta durata, sa nu mai dea bani deputatilor adormiti si sa se ocupe de adevarata valoare a Romaniei. Da, eu consider ca Romania are valorile ei care nu sunt deloc reliefate, ci mai rau sunt acaparate de lucrurile negative. Cati mai stau in ziua de azi sa admire un pom abia inverzit, sa culeaga o floare, sa smulga o buruiana, sa se plimbe ori cu rolele ori cu bicicleta, sa mearga la teatru, sa doneze hainute nevoiasilor, sa citeasca o carte buna...? Iti zic eu:putini.

Stiai ca: În 2007, orasul Sibiu a fost ales Capitala Europeana a Culturii?
Delta dunarii este cea mai importanta rezervatie din europa si a treia din lume si este cea mai mare rezervatie de pelicani?
După estimările en:World Travel and Tourism Council, România ocupă locul 4 în topul ţărilor care cunosc o dezvoltare rapidă a turismului, cu o creştere anuală a potenţialului turistic de 8% din 2007 până în 2016.
Bucovina se remarcă printr-o activitate turistică dinamică, datorată în primul rând mânăstirilor. Cele cinci mânăstiri cu pictură exterioară, intrate în patrimoniul turistic mondial, îşi păstreaza frumuseţea după mai bine de 450 de ani.
Filmul romanesc 4 luni, 3 saptamani si 2 zile , realizat de Cristian Mungiu a fost premiat la Cannes cu Palme d’Or .
La atletism, Gabriela Szabó a fost, de asemenea, de trei ori campioană mondial.
Brasovul a fost infiintat de catre Cavalerii Teutoni in anul 1211.
Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europei?Cu o capacitate de circa 5.000 de persoane, celebrul asezamant de cult brasovean masoara 90 de metri lungime si 37 de metri inaltime, cu un turn al crucii de 65 de metri.
Romania este e al 2-lea producator de vinuri la nivel European.
Un crater de pe Lună poartă numele lui Spiru Haret.
Insulina, substanţă necesară tratării diabetului, a fost descoperită de către medicul român Nicolae Paulescu. Cu toate acestea, Premiul Nobel a fost acordat pentru descoperirea insulinei altor cercetători, din Occident.
Smaranda Brăescu este una dintre primele femei-paraşutist din lume şi deţine mai multe recorduri mondiale în domeniu.
etc.


Enumerand cele mai sus, consider ca Romania merita mult mai mult decat are la momentul actual...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu