luni, 26 aprilie 2010

De ce prima impresie nu lasa loc de a fi schimbata?

O functie importanta a limbajului este Comunicarea. Datorita acesteia, se stabilesc relatii interpersonale. Nu putem sa ne dezvoltam ca oameni în afara relatiilor cu alti semeni de-ai nostri.
Uite asa, din vorba in vorba, cunoastem diferite atitudini morale ale persoanelor din jur. Prima impresie este foarte importanta, ea punandu-si amprenta direct asupra celui receptat.
Multi au o dorita exacerbata de a urma un anumit trend, un anumit tipar, pe care personal, nu o inteleg. De ce sa-mi doresc sa fiu ca voi? De ce sa nu incerc sa ma exprim liber? Din pacate, in randul multor persoane, aceste doua intrebari nu au primit vreodata un raspuns. Simplu. Din cauza preluarii modelelor din viata de familie. Pai, daca respectivul nu a facut asta vreodata, eu de ce sa fiu mai cu mot si sa incerc?
Prezenta atitudinii de superficialitate modeleaza comportamentul fiecarui om in pare, la unii mai mult, la altii mai putin. In zilele noastre, conteaza mai mult interesele proprii, decat prietenia sincera. Parsivitatea atrage dupa ea invidie.
Din punctul meu de vedere, prima impresie creata asupra unei persoane nu se va schimba vreodata, deoarece atunci nu mai esti " inmuiata" de simpatia pe care i-o porti, ci esti obiectiv reusind sa privesti dincolo de masca ce o afiseaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu